Българските атлети с два медала на Световното в Москва!

Българските представители на Световния шампионат по стрийт фитнес завоюваха сребърен и бронзов медал в най-мащабното състезание Москва, за което всички атлети се борят цяла година за да се качът на сцената!

Една от най-талантливите ни родни състезателки – 17-годишната Цветелина Станева, след убедителното си представяне, стана втора от общо 20 състезателки, които наистина показаха на какво са способни и за какво са се готвили през изминалата година. Другата българска представителка Жасмина Свиленова остана осма. Тя е една от най-младите ни представителки и определено ще има доста изненади, които ще поднесе на международната сцена занапред. Първа стана полякинята Наталия Моджелевска.

Стефан Еротеев стана трети в конкуренцията 44 състезатели. Пред него единствено се наредиха представители на Франция и Чили. Другият български представител Йордан Станчев стана 14-и, който пък миналата досина прослави България с презтижното 2-ро място и се нареди до най-добрите на сцената.
В края на седмицата Българските представители ще се завърнат у нас, за да участват на първия международен турнир по стрийт фитнес у на, който ще се проведе на 15-ти Септември.

"Стрийт фитнесът е спортът на обикновените момчета и момичета от квартала. Практикувайки го, те стават популярни сред връстниците си и получават възможност за спортна реализация", сподели председателят на Street Workout Bulgaria Йордан Йовчев. Гордеем се с нашите таланти, които всяка следваща година успяват завоюват все по-престижни места на Световното. Стискаме палци и наистина се гордеем с тях. Респект!

Автор: streetfit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *